Gebruik mijn huidige locatie

Revue Blanche en Stefan Hertmans - Shelter

In deze voorstelling leest Stefan Hertmans voor uit zijn alom geprezen en bekroonde boek Oorlog en terpentijn. Revue Blanche speelt muziekwerken van Gurney, Debussy, Eisler, Granados en De Falla. Geen enkele kunstvorm is zo sterk met oorlogsvoering verbonden als muziek. De Eerste Wereldoorlog bracht een heel aantal zeer geëngageerde composities voort. Terwijl sommige componisten hun ...

Waar
Sint-Catharinakerk
Begijnenstraat 19, 2200 Herentals 51.1817444 - 4.8379428
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 15,0
In deze voorstelling leest Stefan Hertmans voor uit zijn alom geprezen en bekroonde boek Oorlog en terpentijn. Revue Blanche speelt muziekwerken van Gurney, Debussy, Eisler, Granados en De Falla.

Geen enkele kunstvorm is zo sterk met oorlogsvoering verbonden als muziek. De Eerste Wereldoorlog bracht een heel aantal zeer geëngageerde composities voort. Terwijl sommige componisten hun activiteiten staakten, bleken anderen net zeer productief te zijn en hun muziek te gebruiken als uitlaatklep voor de vele tegenstrijdige emoties. Zeker is dat een groot aantal van hen blijvend beïnvloed werd door de rauwheid en gruwel van deze oorlog.

Deze persoonlijke getuigenissen, vol emotionele diepgang, wil Revue Blanche terug bij het publiek van vandaag brengen.

Revue Blanche is een vocaal-instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke maar bijzonder kleurrijke bezetting: sopraan, fluit, altviool en harp. Sinds de oprichting in 2010 heeft het ensemble een indrukwekkend parcours afgelegd. Getuigen daarvan: het winnen van de Klara-award voor Jonge Belofte in 2013, de YAMaward in 2016, en hun positief onthaalde cd Shelter.

Bron: UiTinVlaanderen.be