Gebruik mijn huidige locatie

Niet schieten

Op 9 november 1985 gaat de negenjarige David Van de Steen met zijn zus en zijn ouders winkelen in warenhuis Delhaize in Aalst. Ze komen terecht in een aanval van De bende van Nijvel en worden neergeschoten. Alleen David overleeft de aanval, maar hij is zwaargewond. Zijn grootouders vangen hem op en hebben de loodzware opdracht hun verweesde kleinzoon een toekomst te bieden. Niet schieten is ...

Waar
CC 't Schaliken
Grote Markt 35, 2200 Herentals 51.1770982 - 4.8363614
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Thema
Prijs
€ 5,0
Op 9 november 1985 gaat de negenjarige David Van de Steen met zijn zus en zijn ouders winkelen in warenhuis Delhaize in Aalst. Ze komen terecht in een aanval van De bende van Nijvel en worden neergeschoten. Alleen David overleeft de aanval, maar hij is zwaargewond. Zijn grootouders vangen hem op en hebben de loodzware opdracht hun verweesde kleinzoon een toekomst te bieden.

Niet schieten is een Vlaams drama uit 2018 van regisseur Stijn Coninx. De film is gebaseerd op David Van de Steens boek Niet schieten, dat is mijn papa. De toeschouwer beleeft de gebeurtenissen door de ogen van de grootvader. Jan Decleir, Viviane De Muynck, Mo en Kes Bakker en Jonas Van Geel spelen de hoofdrollen.

Bron: UiTinVlaanderen.be