Gebruik mijn huidige locatie

Naima Charkaoui: Racisme. Over wonden en veerkracht.

Naima Charkaoui legt uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden. Racisme is een groot maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we nog weinig bij stil. In deze lezing legt Naima Charkaoui op basis van haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ uit hoe racisme de gezondheid en de ...

Waar
Bovenverdieping oud gasthuis
Nederij, 133A, 2200 Herentals 51.185357 - 4.8377273
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
gratis
Naima Charkaoui legt uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden.

Racisme is een groot maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we nog weinig bij stil.

In deze lezing legt Naima Charkaoui op basis van haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden. Ze geeft ook handvatten om de veerkracht en weerbaarheid van de slachtoffers te versterken. Met die wegwijzers kunnen zowel mensen die zelf geviseerd worden door racisme, als mensen in hun omgeving (ouders, vrienden,…) én professionals aan de slag.

Naima Charkaoui is politicologe en werkt rond mensenrechten, kinderrechten en diversiteit.

‘Racisme doet pijn. Mogen we dat alstublieft zeggen?’ zei ze in een interview in sociaal.net

In het kader van Wereldtals, met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be