Gebruik mijn huidige locatie

Nacht van de Duisternis

Deze nacht doven verschillende gemeenten hun verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Met de Nacht van de Duisternis zet Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker. Want er wordt te veel en verkeerd verlicht. Als afdeling van de Vereniging Voor ...

Waar
Koetshuis Stadspark
Nieuwstraat z/n, 2200 Herentals 51.1788431 - 4.8318743
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Thema
Prijs
gratis
Contact
Telefoonnummer: 0471/07.85.04
Deze nacht doven verschillende gemeenten hun verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Met de Nacht van de Duisternis zet Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker. Want er wordt te veel en verkeerd verlicht.

Als afdeling van de Vereniging Voor Sterrenkunde (VVS) stellen de amateursterrenkundigen van Herentals (A.S.H.-Polaris) deze nacht hun telescopen op. Vanaf 19 uur is iedereen welkom in het Park Van Hilst om een blik op de maan en de sterren te werpen door een sterrenkijker.

Verder is er een kleine tentoonstelling in het Koetshuis.

Bron: UiTinVlaanderen.be