Gebruik mijn huidige locatie

Massamedia: Vredesduiven of oorlogsstokers?

In deze lezing heeft Peter Verlinden het over de werking van de massamedia (televisie, radio, kranten), vooral in het kader van conflictsituaties (oorlogen, terrorisme, ...). Vanaf de nieuwsselectie tot de manier waarop media een invloed kunnen uitoefenen op het verloop van het conflict en het conflict op de werking van de media. Met concrete voorbeelden wordt aangetoond hoe de massamedia ...

Waar
GOC Ter Voncke
Vonckstraat 17, 2270 Herenthout 51.138729 - 4.758150
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Trefwoorden
Prijs
gratis
In deze lezing heeft Peter Verlinden het over de werking van de massamedia (televisie, radio, kranten), vooral in het kader van conflictsituaties (oorlogen, terrorisme, ...). Vanaf de nieuwsselectie tot de manier waarop media een invloed kunnen uitoefenen op het verloop van het conflict en het conflict op de werking van de media. Met concrete voorbeelden wordt aangetoond hoe de massamedia wereldwijd functioneren.

Peter Verlinden is eerst en vooral VRT-journalist, gespecialiseerd in het ruime buitenland en dan vooral in Centraal-Afrika. Maar hij schrijft ook, geeft lezingen, modereert debatten, begeleidt reizen in Afrika, de Arabische wereld en Québec, en doceert aan de universiteit van Leuven en verschillende hogescholen.

In samenwerking met Vormingplus Kempen vzw en de gemeentelijke bibliotheek Herenthout

Bron: UiTinVlaanderen.be