Gebruik mijn huidige locatie

Lady Bird

Californië in 2002. Christine McPherson zit in haar laatste jaar middelbare school en staat erop aangesproken te worden als Lady Bird. Ze verfoeit haar thuisstad Sacramento en heeft continu ruzie met haar moeder, een verpleegster die keihard moet werken nadat haar man zijn baan verloor. Christine is echter ook een hoogst innemende persoonlijkheid, die op hilarische wijze zowel zichzelf als de ...

Waar
CC 't Schaliken
Grote Markt 35, 2200 Herentals 51.1770982 - 4.8363614
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Thema
Prijs
€ 5,0
Californië in 2002. Christine McPherson zit in haar laatste jaar middelbare school en staat erop aangesproken te worden als Lady Bird. Ze verfoeit haar thuisstad Sacramento en heeft continu ruzie met haar moeder, een verpleegster die keihard moet werken nadat haar man zijn baan verloor. Christine is echter ook een hoogst innemende persoonlijkheid, die op hilarische wijze zowel zichzelf als de mensen en wereld rondom haar in vraag durft stellen.

Lady Bird is de Amerikaanse debuutfilm uit 2017 van regisseur Greta Gerwig. De film geeft u een humoristisch en herkenbare blik op de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. In de hoofdrollen herkent u Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Timothée Chalamet en Lucas Hedges. De film won 107 prijzen, waaronder de Golden Globes voor Beste Film en Beste Actrice. Lady Bird duurt 94 minuten.

Bron: UiTinVlaanderen.be