Gebruik mijn huidige locatie

Infosessie " Suiker, vriend of vijand" door Eric De Maerteleire ism CM

Wat bedoelt men met suiker en is er een verschil met koolhydraten? Hoe moet je een doorsnee etiket interpreteren wanneer het over ‘koolhydraten’ gaat? Welke soorten suiker bestaan er en welke worden opzettelijk toegevoegd aan levensmiddelen? Waarom doet men dit? Hoeveel suiker mag je per dag eten en is er een verschil in het soort suiker? Is bietsuiker hetzelfde als rietsuiker? En wat omtrent ...

Waar
LDC Sprankel!
Nieuwstraat 13, 2290 Vorselaar 51.2019074 - 4.7751943
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Trefwoorden
Prijs
€ 3,0
Reservaties
ilse.stessens@vorselaar.be
Telefoonnummer: 014/50.71.87
Wat bedoelt men met suiker en is er een verschil met koolhydraten? Hoe moet je een doorsnee etiket interpreteren wanneer het over ‘koolhydraten’ gaat?
Welke soorten suiker bestaan er en welke worden opzettelijk toegevoegd aan levensmiddelen? Waarom doet men dit? Hoeveel suiker mag je per dag eten en is er een verschil in het soort suiker? Is bietsuiker hetzelfde als rietsuiker? En wat omtrent honing en andere suikerhoudende voedingsmiddelen?
Bestaan er richtlijnen voor de hoeveelheid suiker die je per dag mag eten in een goed voedingspatroon en maakt men onderscheid tussen de verschillende soorten suiker? Hoe groot is de suikerconsumptie momenteel in België?
Is er een verband tussen een verhoogde suikerconsumptie en belangrijke aandoeningen als diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en obesitas? Zo ja, welke zijn de mechanismen hierachter en hebben alle suikers dezelfde invloed? Is het terecht dat de vruchtensuiker fructose slecht is voor je gezondheid? Mag je dan geen fruit meer eten?
Welke tips kunnen worden gegeven om minder suiker te eten en welke tips zijn praktisch haalbaar?
Deze en nog vele andere vragen komen aan bod in de voordracht.
Na de voordracht is er ruimte voor vraagstelling.
Vooraf inschrijven.

Bron: UiTinVlaanderen.be