Gebruik mijn huidige locatie

In dialoog met de kunstenaar

Tijdens deze unieke tentoonstelling opent het voormalige Museum Fraikin, dat ingehuldigd werd in 1893, twee dagen opnieuw de deuren. Daarna gaat de zolder terug op slot om helemaal gerestaureerd te worden. Het herbergde het volledige gipsen oeuvre dat Fraikin drie jaar eerder aan de stad had geschonken. In de jaren tachtig werd het museum gesloten. Naar aanleiding van de restauratie van de ...

Waar
Lakenhal
Grote Markt, 2200 Herentals 51.176834 - 4.8364683
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
gratis
Contact
cultuurcentrum@herentals.be
Telefoonnummer: 014-21 90 88
Tijdens deze unieke tentoonstelling opent het voormalige Museum Fraikin, dat ingehuldigd werd in 1893, twee dagen opnieuw de deuren. Daarna gaat de zolder terug op slot om helemaal gerestaureerd te worden. Het herbergde het volledige gipsen oeuvre dat Fraikin drie jaar eerder aan de stad had geschonken. In de jaren tachtig werd het museum gesloten. Naar aanleiding van de restauratie van de Lakenhal werd het grootste deel van de 400 gipsen beelden en sculpturen elders ondergebracht. Maar de meest imposante beelden bleven achter de gesloten deuren van het museum staan.

Omwille van de veiligheid mag er maar een beperkt aantal personen tegelijkertijd op de zolder. Hou daarom uw bezoek zo kort mogelijk. De zolder van de Lakenhal in niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Studenten Projectatelier van de Academie voor Beeldende Kunsten Herentals realiseerden een unieke sokkel voor het beeld De Kunstenaar (1872) van Charles-Auguste Fraikin. Elke sokkel fungeert als autonome sculptuur, maar tegelijkertijd als drager van het beeld van Fraikin. Dit resulteert in zeer uiteenlopende beeldtalen, technieken en interpretaties.

Tijdens het crea-herfst-kamp Fraikinstein lieten de kinderen zich inspireren door de werken van Fraikin. Het resultaat is een jeugdige interpretatie van zijn werken.

Bron: UiTinVlaanderen.be