Gebruik mijn huidige locatie

Groot Dictee Heruitgevonden

Het Groot Dictee komt terug naar onze regio. Het Groot Dictee der Nederlandse taal was jarenlang een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal. Tot 2016 kwam de wedstrijd in december op de Nederlandse en Vlaamse televisie. Deelnemers waren bekende en minder bekende Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden thuis ook meedoen. Jammer genoeg stopte het Groot Dictee in 2017 op de ...

Waar
Technisch Instituut Scheppers
Scheppersstraat 9, 2200 Herentals 51.1733052 - 4.8313587
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Het Groot Dictee komt terug naar onze regio. Het Groot Dictee der Nederlandse taal was jarenlang een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal. Tot 2016 kwam de wedstrijd in december op de Nederlandse en Vlaamse televisie. Deelnemers waren bekende en minder bekende Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden thuis ook meedoen.

Jammer genoeg stopte het Groot Dictee in 2017 op de televisie. In Mechelen vond de bib dat jaar het Groot Dictee echter opnieuw uit en met succes. Dat succes is ondertussen overgewaaid naar heel Vlaanderen. Op vrijdagavond 7 december 2018 kunt u in meer dan zestig bibliotheken in Vlaanderen deelnemen. Ook Bibliotheek Neteland doet mee. Iedereen is welkom in de refter van het Scheppersinstituut (Scheppersstraat 9, Herentals). Het dictee begint om 20 uur.

Het Groot Dictee Heruitgevonden is een dictee voor een breed publiek. Iedereen kan meedoen. Het gaat niet alleen om correct spellen. Taalplezier en creativiteit staan centraal. De jonge auteur Ans De Bremme schreef de tekst. Voorlezers in de bibliotheek zijn de studenten van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. De avond wordt gepresenteerd door Christophe Lambrecht.

Het aantal deelnemers is beperkt dus vooraf inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan via www.nete.land/grootdictee, aan de balie van uw bib of via een telefoontje aan uw bib. Deelname is gratis.

Bron: UiTinVlaanderen.be