Gebruik mijn huidige locatie

Green Book

Buitenwipper Tony Lip verliest in 1962 zijn job bij een nachtclub en wordt in contact gebracht met Don Shirley, een getalenteerde pianist met Jamaicaanse roots. Shirley wil in het gesegregeerde 'blanke' zuiden van de Verenigde Staten op tournee gaan. Hij huurt Tony in als chauffeur en bodyguard. Een speciale reisgids, The Green Book, informeert hen over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en ...

Waar
Cultuurcentrum 't Schaliken
Grote Markt 35, 2200 Herentals 51.1770996 - 4.8363436
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Thema
Prijs
€ 5,0
Buitenwipper Tony Lip verliest in 1962 zijn job bij een nachtclub en wordt in contact gebracht met Don Shirley, een getalenteerde pianist met Jamaicaanse roots. Shirley wil in het gesegregeerde 'blanke' zuiden van de Verenigde Staten op tournee gaan. Hij huurt Tony in als chauffeur en bodyguard. Een speciale reisgids, The Green Book, informeert hen over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Het vlot niet meteen tussen de grofgebekte Tony en welbespraakte Shirley, maar naarmate de rondreis vordert, groeit er een unieke vriendschap.

Green Book is een hartverwarmende feelgoodfilm van regisseur Peter Farrelly. Deze Amerikaanse film uit 2018 is gebaseerd op waargebeurde feiten. Viggo Mortensen, Mahershala Ali en Linda Cardellini spelen de hoofdrollen. De film won 3 Oscars, waaronder die voor beste film, en duurt 130 minuten.

Bron: UiTinVlaanderen.be