Gebruik mijn huidige locatie

Gratis proefles Ju Jutsu

Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. Jujutsu is als budokunst geschikt voor alle leeftijden. Je leert niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen, maar je oefent ook het uitvoeren van verschillende tegenaanvallen zoals atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen. Jujutsu is ...

Waar
Sport Vlaanderen Herentals
Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals 51.1885697 - 4.8209793
Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag van 20:00 tot 21:30
  • Zaterdag van 9:00 tot 10:30
Organisatie
Prijs
gratis
Reservaties
Contact
bestuur@makotojutsudo.com
Telefoonnummer: 0474036150
Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. Jujutsu is als budokunst geschikt voor alle leeftijden. Je leert niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen, maar je oefent ook het uitvoeren van verschillende tegenaanvallen zoals atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.
Jujutsu is eigenlijk geen sport. Een vechtsport is gebonden aan regels. Jujutsu daarentegen is bij uitstek een vechtkunst, gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vecht-disciplines. Dit impliceert een verdediging die gebruik maakt van de meest geschikte technieken tegen die aanval. Het moment van verdedigen en de manier waarop er verdedigd wordt is immers het gevolg van de aanval van de tegenstander.

Bron: UiTinVlaanderen.be