Gebruik mijn huidige locatie

Geert Koekoeckx - Het vreugdevuur der papieren tijgers

De schilderijen van Geert Koekoeckx lijken wel barokke, collageachtige theaterstukken. Vreemdsoortige objecten plaatst hij op wankel gestapelde sokkels en pluizigogende dieren vertonen kunstjes op veelkleurige podia. Meestal zijn de afgebeelde dieren misvormd of missen ze ledematen. Desondanks hebben ze vaak een hoge aaibaarheidsfactor en stralen ze eerder vriendelijkheid uit dan dreiging. Het ...

Waar
Lakenhal
Grote Markt 35, 2200 Herentals 51.1770982 - 4.8363614
Wanneer

tot

Open op:

  • Vrijdag - zondag van 14:00 tot 17:00
Organisatie
Trefwoorden
Prijs
gratis
Contact
cultuurcentrum@herentals.be
Telefoonnummer: 014-21 90 88
De schilderijen van Geert Koekoeckx lijken wel barokke, collageachtige theaterstukken. Vreemdsoortige objecten plaatst hij op wankel gestapelde sokkels en pluizigogende dieren vertonen kunstjes op veelkleurige podia.

Meestal zijn de afgebeelde dieren misvormd of missen ze ledematen. Desondanks hebben ze vaak een hoge aaibaarheidsfactor en stralen ze eerder vriendelijkheid uit dan dreiging. Het zijn die tegenstellingen die een belangrijk onderdeel van Geerts werk uitmaken.

Voor zijn beeldmateriaal gaat Geert Koekoeckx minutieus en kritisch op zoek naar bruikbaar materiaal. Hier ontstaat een vlotte wisselwerking tussen tekeningen en beelden, die afkomstig zijn uit oude magazines en naslagwerken, uit stripverhalen, van het internet … De ene toevoeging geeft de – vaak erg intuïtieve – aanleiding tot een andere toevoeging.

Geert Koekoeckx citeert vlot uit de kunstgeschiedenis, aan de hand van thematiek, compositie, en vormentaal. In zijn recente schilderijen vormen verweerde Romeinse fresco’s een grote bron van inspiratie: coloriet, de vele plantenmotieven en de fragiliteit van fresco’s.

Bron: UiTinVlaanderen.be