Gebruik mijn huidige locatie

Gamen en gokken

Games zijn de dag van vandaag bijna niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het aanbod is zo groot en divers dat heel wat jongeren en (jong)volwassenen ertoe worden aangetrokken. Gamen wordt door deze groep gezien als een plezierige activiteit die zowel entertainment als ontspanning kan bieden. Daarnaast dragen games bij tot het leren van bepaalde vaardigheden. Echter, voor sommigen kan ...

Waar
CAW-huis
Hofkwartier 23, 2200 Herentals 51.1787002 - 4.8355386
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 30,0
Contact
info@cggkempen.be
Telefoonnummer: 014410967
Games zijn de dag van vandaag bijna niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het aanbod is zo groot en divers dat heel wat jongeren en (jong)volwassenen ertoe worden aangetrokken. Gamen wordt door deze groep gezien als een plezierige activiteit die zowel entertainment als ontspanning kan bieden. Daarnaast dragen games bij tot het leren van bepaalde vaardigheden.

Echter, voor sommigen kan gamen ook gevaarlijk worden wanneer de aantrekkingskracht te groot wordt. Gamen zorgt dan eerder voor spanning in plaats van ontspanning. Tijdens deze vorming krijgt u een scherper beeld van wat gamen kan inhouden, welke aantrekkingskracht gamen heeft, welke beloningsschema’s er spelen en waarom mensen blijven gamen. Verder krijgt u een antwoord op de vraag wanneer gamen problematisch wordt en welke mogelijke risico’s en nadelen hieraan verbonden zijn. Als laatste worden een aantal tips en tricks besproken om aan de slag te gaan rond dit thema.

De spreker zal tevens een tipje van de sluier oplichten over de link met gokken en de laatste cijfergegevens hieromtrent.

Gastspreker: Dimitri Das Preventiewerker, CAD Limburg

Broodjeslunch inbegrepen.
Mogelijkheid tot materiaalinzage.
Min. 8 deelnemers.

Actieweek: 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Bron: UiTinVlaanderen.be