Gebruik mijn huidige locatie

Emoción - The Sounds of Tango

Emoción doet het vuur in elk hart oplaaien. Geef u over aan het hartstochtelijke samenspel van piano, percussie, zang en strijkers. Laat u verleiden door de intense kracht van Latijns-Amerikaanse ritmes. Emoción staat voor een van de meest ongewone ensembles. Het brein achter de groep, arrangeur, trompettist en pianist Joris, komt uit België (Zandhoven), de violiste Soledad heeft haar wortels ...

Waar
CC 't Schaliken
Grote Markt 35, 2200 Herentals 51.1770982 - 4.8363614
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 16,0
Emoción doet het vuur in elk hart oplaaien. Geef u over aan het hartstochtelijke samenspel van piano, percussie, zang en strijkers. Laat u verleiden door de intense kracht van Latijns-Amerikaanse ritmes.

Emoción staat voor een van de meest ongewone ensembles. Het brein achter de groep, arrangeur, trompettist en pianist Joris, komt uit België (Zandhoven), de violiste Soledad heeft haar wortels in Peru, cellist Kiko komt uit Venezuela, en percussionist Ferdi uit Duitsland. De muzikanten ontmoetten echter elkaar als leden van het Qatar Philharmonic Orchestra, waar ze dit kwartet hebben opgericht.

Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, werken ze samen met Sevine, een zangeres afkomstig uit Libanon die authentieke liederen in het Spaans, Engels, Frans en Arabisch vertolkt. De culturele mix komt goed overeen met de tango, die ontstond onder de immigranten aan de rand van Buenos Aires met een mengeling van Europese elementen en inheemse muziek. Emoción omsluit het volledige scala van tangomuziek, van ‘la lumparsita’ tot ‘libertango’.

Na het concert kunt u uw tangodanspasjes uitproberen in het tangosalon in onze foyer.

Bron: UiTinVlaanderen.be