Gebruik mijn huidige locatie

Ecopolis Kempen

Ecopolis is het jaarlijks rendez-vous voor wie begaan is met een duurzame toekomst. In Brussel, maar ook bij ons in de Kempen. Met Translab K hosten we de Kempense Ecopolis . We gaan er eerst lokaal in debat met drie sprekers en pikken daarna in op de interactieve livestream vanuit het Kaaitheater in Brussel. Ontharden met oog voor biodiversiteit ‘De Vlaming heeft een baksteen in de maag’, zo ...

Waar
CC 't Schaliken
Grote Markt 35, 2200 Herentals 51.1770982 - 4.8363614
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Trefwoorden
Prijs
gratis
Reservaties
Ecopolis is het jaarlijks rendez-vous voor wie begaan is met een duurzame toekomst. In Brussel, maar ook bij ons in de Kempen.

Met Translab K hosten we de Kempense Ecopolis .
We gaan er eerst lokaal in debat met drie sprekers en pikken daarna in op de interactieve livestream vanuit het Kaaitheater in Brussel.

Ontharden met oog voor biodiversiteit


‘De Vlaming heeft een baksteen in de maag’, zo luidt het spreekwoord. Dat zorgt ervoor dat we per dag ongeveer 6 hectaren oppervlakte verharden. Het maakt onze regio tot een van de meest verharde ter wereld. Bovendien breken we de laatste jaren alle droogterecords.
Hoe staan we er in de Kempen voor? Waar stevenen we op af en hoe kunnen we het tij nog keren?

Daarover praten
  • Stijn Neuteleers, filosoof
  • Liesl Van Autgaerden, Departement Omgeving
  • Tim Vekemans, architect/vennoot RE-ST


Programma


  • 13.00 - 13.30 u. Verwelkoming (live)
  • 13.30 - 15.30 u. Debat: Ontharding met oog voor biodiversiteit (live)
  • 15.30 - 17.00 u. Steden vol natuur en het schrale platteland. Met o.a. Paul Demets (plattelandsdichter), Els Vervloesem (transitie-architecte) en Tom Bauler (ecologisch econoom) (interactieve livestream)
  • 17.00 - 18.00 u. Slotdebat met Warda El-Kaddouri (onderzoekster en journaliste), Anuna De Wever (klimaatactiviste), Olivier de Schutter (VN rapporteur voor extreme armoede) en Dirk Holemans (coördinator Oikos Denktank en redacteur Het Ecologisch Kompas) (interactieve livestream)


Tickets


Inschrijven is gratis, maar verplicht. We hebben maar 100 zitjes vrij. Daarom werken we ook met een wachtlijst.
Schreef je je in, maar kan je toch niet? Laat het dan weten vóór 13 oktober. Dan kunnen we nog iemand uit de wachtlijst uitnodigen.

Bron: UiTinVlaanderen.be