Gebruik mijn huidige locatie

De nieuwe mantelzorger: een andere rol, andere benadering

De focus van deze infosessie ligt op de samenwerking tussen mantelzorg en professionele zorg: een tweeluik. Voor de kwaliteit van (thuis)zorg is, naast kwalitatief goede zorg, afstemming en samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen even belangrijk. Heel wat mantelzorgers bevinden zich bovendien in de 'sandwichgeneratie': de generatie die letterlijk vast zit tussen de zorg voor ...

Waar
Bouwelhoeve
Stationslei , 2288 Bouwel (Grobbendonk) 51.16886 - 4.74514
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 6,0
Contact
inschrijvingen.rmt@samana.be
Telefoonnummer: 014 40 34 84
De focus van deze infosessie ligt op de samenwerking tussen mantelzorg en professionele zorg: een tweeluik. Voor de kwaliteit van (thuis)zorg is, naast kwalitatief goede zorg, afstemming en samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen even belangrijk.

Heel wat mantelzorgers bevinden zich bovendien in de 'sandwichgeneratie': de generatie die letterlijk vast zit tussen de zorg voor een oudere en een jongere generatie, en daarbij ook nog gaat werken. En die dit alles probeert in balans te houden met het eigen gezin en de eigen levenskwaliteit. Hoe kan je deze mantelzorger actief betrekken om samen goede zorg te verlenen? En hoe kunnen mantelzorgers zich meer bewust zijn van hun eigen noden en behoeften in de zorg, hun rol die ze opnemen in de zorg en hoe kunnen ze hier ook bewuster en explicieter rond gaan communiceren naar de professionele hulpverlener toe? We gaan na hoe we de samenwerking met de professionele zorg kunnen optimaliseren.

Bron: UiTinVlaanderen.be