Gebruik mijn huidige locatie

'De Blinden' - muziektheater op locatie

Maurice Maeterlinck, tot nog toe de enige Belgische winnaar van de Nobelprijs Literatuur, schreef in 1890 ‘Les Aveugles’. Een groep blinden op een eiland, in een bos, in de herfst… Ze horen de zee, de vallende bladeren. Ze wachten op hun gids, hun leider, de priester… Hij die kan zien. Waar is hij? Is hij weggegaan? Voor even of voor altijd? Komt hij terug? Is hij dood? Ze weten niet, ze zien ...

Waar
Openluchtkathedraal op Lepaige
Nederrij , 2200 Herentals 51.1846766 - 4.8371882
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
gratis
Maurice Maeterlinck, tot nog toe de enige Belgische winnaar van de Nobelprijs Literatuur, schreef in 1890 ‘Les Aveugles’.
Een groep blinden op een eiland, in een bos, in de herfst… Ze horen de zee, de vallende bladeren. Ze wachten op hun gids, hun leider, de priester… Hij die kan zien. Waar is hij? Is hij weggegaan? Voor even of voor altijd? Komt hij terug? Is hij dood? Ze weten niet, ze zien niet. Ze wachten.
De blinden, de aangespoelden, de vluchtelingen, de achtergelatenen… Zij die niet kunnen zien. En de priester, de leider, de gids… Kan hij zien of is hij ziende blind? En het publiek, zij die komen kijken… Kunnen zij zien?
‘De Blinden’ is een beklemmend verhaal over ontreddering , existentiële angst en een bijna Beckettiaans wachten.
‘De Blinden’ is een productie van SAMWD Herentals. De klas 'Woord' en de klas 'Accordeon' smijten hun krachten samen! Dat moét vonken geven...
BIJ REGENWEER GAAT DE VOORSTELLING droog en beschut DOOR IN DE OLV-KERK TEGENOVER LEPAIGE. Mensen van de academie zullen u opwachten aan de poort van Lepaige en u naar de kerk vergezellen.

Bron: UiTinVlaanderen.be