Gebruik mijn huidige locatie

De bij-vriendelijke tuin

In deze lezing verneem je hoe je de bijen kan helpen door je tuin om te toveren tot een paradijs voor bijen en vlinders.Met de opwarming van de aarde en de verarming van de natuur is het koesteren van de bij een zeer actueel thema. De gezondheid van de bij is namelijk een goede barometer om weer te geven hoe het met onze natuur en onze eigen toekomst gesteld is. Eén derde van alles wat we eten ...

Waar
Buurthuis Vorselaar
Oostakker 16, 2290 Vorselaar 51.2042433 - 4.7740013
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Trefwoorden
Prijs
€ 2,5
Reservaties
Hermanblanche.rombouts@pandora.be
Telefoonnummer: 014 51 76 73
In deze lezing verneem je hoe je de bijen kan helpen door je tuin om te toveren tot een paradijs voor bijen en vlinders.Met de opwarming van de aarde en de verarming van de natuur is het koesteren van de bij een zeer actueel thema. De gezondheid van de bij is namelijk een goede barometer om weer te geven hoe het met onze natuur en onze eigen toekomst gesteld is.

Eén derde van alles wat we eten is afhankelijk van de bestuiving door de bij. Ook andere insecten (vb. vlinders) bestuiven bloemen, maar geen enkel is zo geschikt voor de bestuiving als de bij.

Wereldwijd zijn er 20.000 soorten bijen, waaronder de solitaire bijen, de hommels en de honingbijen. Allen zijn ze belangrijk voor de bestuiving.

Met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be