Gebruik mijn huidige locatie

Basiscursus: Omgaan met autisme • Herentals

Jijzelf, je zoon, dochter, partner, kleinkind … kreeg (recent) een diagnose autisme en je hebt talloze vragen over hoe het nu verder moet? Na de diagnose duiken geregeld vragen op over bepaalde situaties en/of gedrag waarmee je geen raad weet? Je wil graag met bondgenoten overleggen, ervaringen uitwisselen, oplossingen vinden voor de vragen waar je anders alleen mee blijft zitten? Dan is de ...

Waar
Buurthuis Diependaal
Musketstraat 100, 2200 Herentals 51.1802603 - 4.8577516
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 60,0
Contact
Ann@autismevlaanderen.be
Telefoonnummer: 078/152 252 (autismetelefoon)
Jijzelf, je zoon, dochter, partner, kleinkind … kreeg (recent) een diagnose autisme en je hebt talloze vragen over hoe het nu verder moet? Na de diagnose duiken geregeld vragen op over bepaalde situaties en/of gedrag waarmee je geen raad weet? Je wil graag met bondgenoten overleggen, ervaringen uitwisselen, oplossingen vinden voor de vragen waar je anders alleen mee blijft zitten? Dan is de basiscursus 'Omgaan met autisme' iets voor jou! Na een inleiding over autistisch denken en de gevolgen daarvan op de ontwikkeling van iemand met autisme en zijn/haar omgeving (ouders, broers en zussen, partner, familie …) gaat de groep aan de slag. Vertrekkend van de concrete vragen van elke deelnemer worden mogelijke oorzaken van bepaald gedrag en moeilijke situaties besproken en naar antwoorden gezocht. Tijdens één van de sessies wordt een inleefsessie ingepland. Je kan voor deze sessie ook jouw eigen sociaal netwerk (grootouders, buren, oppas, leerkracht …) uitnodigen.

De basiscursus ‘Omgaan met autisme’ is bedoeld voor ouders, personen met autisme, broers en zussen, grootouders, partners, familieleden, vrienden en max. 2 betrokken beroepskrachten.

Elke cursus bestaat uit 6 sessies en wordt begeleid door een duo ervaringsdeskundigen.

Omwille van het praktisch karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt. Inschrijven voor deze cursus is dan ook noodzakelijk.

Prijs voor de reeks van 6 avonden: deelnemers aan de basiscursus zijn of worden lid van VVA.
De eerste deelnemer van het gezin betaalt 60 euro.
Elk volgend gezinslid betaalt slechts 40 euro voor deelname aan de cursus.

Bron: UiTinVlaanderen.be