Gebruik mijn huidige locatie

Assertiviteit en weerbaarheid

Assertiviteit is op een gepaste manier opkomen voor je persoonlijke belangen en uitdrukking geven aan je eigen gevoelens, gedachten en wensen. Voor kinderen en jongeren kan de druk hoog zijn om vlot contacten te leggen, om aangenaam te zijn en te doen wat anderen verwachten. Het is niet altijd gemakkelijk om jezelf te blijven en op te komen voor je eigen ideeën, zonder te twijfelen aan jezelf ...

Waar
Bibliotheek Grobbendonk
Astridplein 3, 2280 Grobbendonk 51.1913672 - 4.7378305
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Thema
Trefwoorden
Reservaties
bibliotheek@grobbendonk.be
Telefoonnummer: 014 50 74 94
Assertiviteit is op een gepaste manier opkomen voor je persoonlijke belangen en uitdrukking geven aan je eigen gevoelens, gedachten en wensen.

Voor kinderen en jongeren kan de druk hoog zijn om vlot contacten te leggen, om aangenaam te zijn en te doen wat anderen verwachten. Het is niet altijd gemakkelijk om jezelf te blijven en op te komen voor je eigen ideeën, zonder te twijfelen aan jezelf en zonder de ander aan te vallen.

In deze vorming bespreken we hoe je kinderen kan stimuleren om weerbaar te zijn en een assertieve houding aan te nemen. Kan je thuis, in de kinderopvang of op school iets doen om kinderen te leren opkomen voor zichzelf in een veilige, bekende omgeving? En hoe bewust ben je van je eigen assertiviteit?

In samenwerking met Gemeente en Bibliotheek Grobbendonk
Begeleider: Bart Moens

Bron: UiTinVlaanderen.be