Gebruik mijn huidige locatie

25 jaar Behaag onze Kempen

Behaag Onze Kempen ontstond 25 jaar geleden als initiatief van enkele JNMers. Natuurreservaten, de Wielewaal, vandaag Natuurpunt, Velt en bijna alle gemeentebesturen van het werkingsgebied van IOK stapten enkele jaren later allemaal mee. Het is en blijft een fantastische actie. Winst voor binnen en buiten de natuurreservaten was het doel. Buiten de reservaten om onze tuinen en het buitengebied ...

Waar
Lakenhal
Grote Markt , 2200 Herentals 51.176779 - 4.836125
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Natuurpunt Nete & Aa
Contact
dirk.wouters1@telenet.be
Telefoonnummer: 0496 40 05 92

Behaag Onze Kempen ontstond 25 jaar geleden als initiatief van enkele JNMers. Natuurreservaten, de Wielewaal, vandaag Natuurpunt, Velt en bijna alle gemeentebesturen van het werkingsgebied van IOK stapten enkele jaren later allemaal mee. Het is en blijft een fantastische actie. Winst voor binnen en buiten de natuurreservaten was het doel. Buiten de reservaten om onze tuinen en het buitengebied zoveel mogelijk te vergroenen met streekeigen plantsoen en binnen de reservaten door de winst van de bomenverkoop integraal aan natuurpunt door te storten.


25 jaar later, meer dan 1 miljoen bomen en 8.000 fruitbomen later, maakt Behaag Onze Kempen de balans op. En dat doen ze terecht feestelijk met een receptie in de Lakenhallen van Herentals. Iedereen is welkom en in het bijzonder worden alle vrijwilligers van JNM, Natuurpunt, Velt, alle gemeentebesturen en IOK bedankt voor hun inzet. Hans van Dyck (UCL) komt spreken over de (gezondheids)impact van 25 jaar Behaag Onze Kempen voor de Kempenaars en Sanne van den Berghe (UGent) becijfert en bespreekt de ecologische impact van 25 jaar ‘Kempen behagen’.


Iedereen van harte welkom vanaf 19.30 uur in de Lakenhallen in Herentals. Om 20.00 uur start het programma en om iets na 21.00 uur ronden we het officiële stukje af om het glas te kunnen heffen op een kwarteeuw natuurwinst voor de Kempen. Uiteraard zal ook een lekker ecologisch knabbeltje niet ontbreken.

Graag vooraf inschrijven via het inschrijvingsformulier.