Gebruik mijn huidige locatie

150 jaar Koekjesfabriek, De Beukelaer – LU - UITGESTELD

Fabriek De Beukelaer bestaat 150 jaar in 2020. De koekjesfabriek werd in 1870 opgericht in Antwerpen en verhuisde in 1961 naar Herentals. In deze tentoonstelling reist u terug in de tijd naar de beginjaren in Antwerpen of naar de start in Herentals. U komt meer te weten over het verhaal achter de koekjes. Mondelez International, Antwerpen Koekenstad, Kempens Karakter en stad Herentals werken ...

Waar
Lakenhal
Grote Markt 35, 2200 Herentals 51.1770982 - 4.8363614
Wanneer

tot

Trefwoorden
Prijs
gratis
Contact
cultuurcentrum@herentals.be
Telefoonnummer: 014-21 90 88
Fabriek De Beukelaer bestaat 150 jaar in 2020. De koekjesfabriek werd in 1870 opgericht in Antwerpen en verhuisde in 1961 naar Herentals. In deze tentoonstelling reist u terug in de tijd naar de beginjaren in Antwerpen of naar de start in Herentals. U komt meer te weten over het verhaal achter de koekjes.

Mondelez International, Antwerpen Koekenstad, Kempens Karakter en stad Herentals werken samen om de 150-jarige verjaardag in een mooie tentoonstelling te gieten.

Groepen en scholen van het lager onderwijs kunnen een rondleiding met gids aanvragen via de dienst cultuur en toerisme.

De toegang is gratis.
De tentoonstelling is gesloten op vrijdag 25 en zaterdag 26 december en op vrijdag 1 januari.

Extra activiteiten

Lu-Koekjesroute
De plaatselijke horeca zet heerlijke desserts en appetizers, bereid met LU-koekjes, op de kaart. U kunt proeven van ouderwetse koekjestaart, sensationele snoepkoffies, de hippe Top-Your-Tucs en meer ...
De deelnemende zaken zijn: Bistro Julienne, Coffee & Sweets Ontbijt- & lunchroom, Den Engel Bistro, Hotel-Restaurant De Zalm, Gloria Koffie, Ontbijt- & Lunchroom, Las TaPas Lunchroom, Lunchroom De Zoete Statie, MZE Food, Rij 62 Ontbijt- & Lunchroom.
Ontdek alle adresjes op www.handelshart.be/LUkoekjestoer,

Pateekes Week
De Pateekes Week is een proeverroute bij patissiers, chocolatiers, delicatessezaken en koffiehuizen in de provincie Antwerpen. U kunt dit individueel of in groep doen. De week loopt van zaterdag 30 januari tot en met zondag 7 februari 2021. Als u wilt deelnemen, koopt u een pateekespas. Deze is vanaf begin januari 2021 verkrijgbaar bij alle deelnemende zaken en de dienst toerisme van Antwerpen, Herentals en Mortsel.

Meer info en een overzicht van de deelnemende patissiers vindt u op de website antwerpenkoekenstad.be. Bij de pateekespas krijgt u een brochure met weetjes over koekjes, de deelnemende zaken en een korting van 5 euro op de aankoop van de De Beukelaer-LU goodie bag.
Prijs Pateekespas: 10 euro


De Beukelaer–LU goodie bag
Deze Koekenstaddraagtas bevat een ruim assortiment aan Herentalse LU-koekjes en het boek De Beukelaer’s Fabrieken, over de geschiedenis van de Koekjesfabriek. De tas is vanaf 5 december te koop bij de dienst toerisme van Herentals.
Prijs goodie-bag: 15 euro / 10 euro (met kortingsbon Pateekes Pass),

Bron: UiTinVlaanderen.be