Proeflessen woord voor volwassenen

Gepost op woensdag 23 juni 2021

Altijd al gedroomd van op een podium staan?

Zit er een geboren verteller in jou?

Ga je graag met poëzie aan de slag?

Moet je presenteren op je werk en vind je dat spannend?

Dan is de cursus ‘WOORD’ iets voor jou! 

 

Als je +18 bent start je in de 3de graad. Je kan wekelijks gedurende twee uren jouw spreek-, vertel- en spel-mogelijkheden verkennen en verdiepen.

In het eerste uur werken we vooral op maat. We coachen jou individueel op verschillende technieken. Uitspraak, ademhaling, stemgebruik en houding komen aan bod. Er is in dit uur ook ruimte voor persoonlijke vragen, wensen en noden. We werken met concrete opdrachten aan techniek en spreekplezier.

In het tweede uur leggen we de focus meer op de groep. Je leert de technieken toe te passen in gedichten, toespraken, toneelteksten, presentaties, enzovoort. Door aan de slag te gaan met improvisatie en bestaande teksten worden zowel expressiviteit als creativiteit aangewakkerd. We nodigen ook twee keer per jaar publiek uit om te komen kijken.

Kortom, in deze cursus reiken we jou de nodige tools aan om met een juiste stem, uitspraak, en houding een zelfzekere spreker of speler te worden.

De derde graad Woord bestaat uit drie jaar:

  • 1e jaar is een initiatie jaar waar je van verschillende dingen kan proeven. Met een individueel en gezamenlijk uur les.
  • 2e jaar is een vervolmaking van dat eerste jaar waar je verder werkt aan de aangeleerde technieken.
  • 3e jaar is een specialisatie jaar waarin je je voorbereidt op de vierde graad. In dit jaar zal je keuze tussen Theater spelen of Spreken en Presenteren duidelijk worden.

PRAKTISCH

In september zijn er proeflessen. Je kan vrijblijvend komen proberen en bespreken met je leerkracht hoe deze cursus aansluit bij jouw persoonlijke wensen.

Dat kan

  • in Herentals op dinsdag 7 en 14 september van 19 tot 20 uur (Hikstraat 28)
  • in Kasterlee op woensdag 8 en 15 september van 19 tot 20 uur (De Rul)