Derde trimester in de academie

Beste leerlingen en ouders
 
In deze bizarre periode is afstandsleren de norm geworden. Het is fijn dat velen van jullie via de online-lessen van onze leerkrachten actief blijven met partituren, teksten of choreografieën. En zo plezier blijven hebben in muziek maken, voordragen, acteren of dansen. 
 
Toch vermoed ik dat je er ook al naar uitkijkt om terug les in onze academie te volgen. Daarover zit je waarschijnlijk met een aantal vragen:
 
Hoelang blijft de academie gesloten?
 
Volgens de huidige richtlijnen starten we terug na de paasvakantie. De kans is echter groot dat er nieuwe richtlijnen volgen en dat ook na de vakantie de academie gesloten blijft. In dat geval krijg je van ons opnieuw een bericht.
 
Gaan de geplande toonmomenten door?
 
Neen. Alle toonmomenten worden geannuleerd. De nadruk ligt voor de rest van dit schooljaar op lessen volgens het normale rooster, op regelmaat, op speelplezier. 
 
Als je dat wenst, laten we de mogelijkheid aan jou om, in nauw overleg met je leerkracht, een aangepast (beperkt programma, beperkt publiek …) toonmoment te doen.
 
Wat met mijn evaluatie?
 
Je wordt geëvalueerd op je evolutie en je prestaties doorheen het schooljaar en, voor leerlingen in hun eindjaar, doorheen de laatste schooljaren (permanente evaluatie). Jouw leerkracht kent jou het best en hij bepaalt of je slaagt of niet. Er wordt geen eindtoonmoment (“examenproef”) ingericht. 
 
Zit je nog met andere vragen? Laat het ons weten: samwd@herentals.be 
 
Ik wens je een rustige, gezonde vakantie toe!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Frank Smolders
directeur