dienstverlening

banners

 
 
 
 
 
 

 

Parkeren in Herentals

 
Kom te voet of met de fiets
 
Het stadscentrum van Herentals is perfect te voet en met de fiets bereikbaar. In de zone 30 in het stadscentrum hebben voetgangers en fietsers voorrang op het gemotoriseerd verkeer. Op tal van plaatsen in het centrum vindt u trouwens fietsenstallingen, waaraan u uw fiets veilig kunt vastmaken. Verder is de stad ook goed bereikbaar met de bus of met de trein. En als het echt niet anders kan, dan neemt u toch gewoon de wagen?
 
Gratis parkeren
 
Het stadscentrum van Herentals is ook met de wagen gemakkelijk bereikbaar. Alle parkeerterreinen bevinden zich op wandelafstand van de winkelstraten. Op de Augustijnenlaan, de Belgiëlaan, de Molenvest en aan het station kunt u gratis parkeren. Voor een korte uitstap kunt u ook in de meeste centrumstraten gratis parkeren. In deze ‘blauwe zone’ moet u van 9 tot 18 uur uw parkeerschijf gebruiken, behalve op zondagen en feestdagen. Parkeren met een parkeerschijf kan maximaal twee uur.
 
 
Betaal uw parkeerplaats met een sms, app of bankkaart
 
Betalend parkeren kan op de Grote Markt, achter zaal ’t Hof en hotel Karmel, aan de Sint-Waldetrudiskerk en in de Zandstraat, de Bovenrij, het Hofkwartier en de Fraikinstraat. Sinds januari 2014 staan er nieuwe parkeerautomaten die het mogelijk maken om, naast met muntgeld, ook via sms, een qr-code of een bankkaart te betalen voor een parkeerplaats. Betalen met Proton kan niet meer.
 
Gratis Herentals kwartiertje
 
Als u korter dan 15 minuten parkeert, hoeft u niet te betalen. U moet dan wel:
  • een gratis parkeerticket van de automaat achter de voorruit van uw voertuig leggen;
  • of (aan de parkeermeters in de Zandstraat) een tijdsaanduiding van 15 minuten instellen;
  • of een parkeersessie opstarten via sms of de applicatie en binnen de 15 minuten afronden (Let op: u betaalt wel voor het versturen en ontvangen van een sms of voor het gebruik van de app).
 
Parkeren voor personen met een handicap
 
Voor personen met een handicap worden er parkeerplaatsen voorbehouden op de openbare weg en op parkeerterreinen. De voorbehouden parkeerplaatsen in Herentals liggen zo dicht mogelijk bij de toegang tot openbare gebouwen of instellingen, winkelcentra en dergelijke. Meer informatie
 
Zes parkeerzones
 
Langs de ring en in de binnenstad staan verkeersborden die de parkeerzones in de stad aanduiden. Er zijn zes parkeerzones: zone Centrum (de vroegere P-route langs de Augustijnenlaan en Belgiëlaan), zone Ziekenhuis, zone Station, zone Schaliken, zone Bovenpoort en zone Kerkplein. Elke parkeerzone heeft een eigen kleur. Als u de kleur van een bepaalde zone volgt, komt u automatisch op de parkeerplaats in kwestie terecht.
 
 

 

contactgegevens

Stad Herentals
Augustijnenlaan 30
2200 Herentals
T 014-28 50 50
F 014-21 78 28
info@herentals.be

Openingsuren
Ma: 9 - 12    17 - 19.30
Di:   9 - 12   13.30 - 16
Wo: 9 - 12
Do:  9 - 12   13.30 - 16
Vr:   9 - 12   13.30 - 16

contact
stratenplan

handige nummers

  • Politie 014-24 42 00
  • Brandweer 014-25 82 10
  • Apothekers 0903-99 000
  • Dokters 014-22 22 00
  • Tandartsen 090-33 99 69

uit in Herentals

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Inhoud syndiceren
design & implementation by e2e NV