×

Week van de Valpreventie

Gepost op dinsdag 16 april 2024

Naar aanleiding van de Week van de Valpreventie, van 22 tot 28 april, organiseren de lokale dienstencentra Convent2 in Herentals en Het Pomphuis in Morkhoven twee activiteiten die senioren helpen om een val te voorkomen.

“Vallen zonder zorgen” is een gratis valinitiatie voor actieve senioren. De sessie vergroot de bewustwording over valrisico’s bij 65-plussers. De deelnemers krijgen praktische tips om het risico op vallen te verminderen.
Deze sessie vindt plaats op dinsdag 23 april, van 10.30 uur tot 11.30 uur, in sportcomplex De Vossenberg (Markgravenstraat 107, Herentals).

De Senpai Fit-o-Meter biedt een reeks oefeningen die speciaal ontworpen zijn voor senioren, met de nadruk op balans, flexibiliteit en mobiliteit. De oefeningen versterken de spieren en vergroten het vertrouwen. De oefeningen worden uitgevoerd in paren, dus nodig gerust een vriend of familielid uit om samen deel te nemen!
Deze gratis activiteit vindt plaats op dinsdag 23 april, van 14 tot 15 uur en start aan lokaal dienstencentrum Het Pomphuis in het Dorpshuis van Morkhoven (Dorp 12, Morkhoven).

Inschrijven voor de activiteiten kan via dienstencentrum@herentals.be of 014-28 20 00 .