Week van de Amateurkunsten 2017

Van vrijdag 28 april tot en met zondag 7 mei is het de Week van de Amateurkunsten (WAK). Het thema is ‘the making of’, een insteek die gedachteluikjes opent, ideeën sprokkelt en de focus legt op het artistieke proces in plaats van op het eindresultaat.

U vindt alle activiteiten in de UiT-kalender.

Evenementen

Meer info
Meer lezen

The making of our best shot

Meerdere kunstvormen

Meer info
Meer lezen

Jaarlijkse QUIZ

Deelnameprijs per groep van 5 deelnemers

Meer info
Meer lezen

Dansmarathon voor senioren

Creativiteit

Alle senioren zijn welkom op de dansvloer. Deelnemen kost 5 euro. Een kop koffie of thee en een versnapering inbegrepen. U kunt zich inschrijven bij Willy De Wachter (gsm 0473-96 54 18, willy.de.wachter@telenet.be).

Meer info

Verschillende koren van de Herentalse muziekacademie treden op: het vocaal ensemble (o.l.v. Rozelien Nys), het jongerenkoor (o.l.v. Nele Witvrouwen), het folkkoor (o.l.v. Liesbeth Verlaet) en het pop-rock-jazzkoor (o.l.v. Merijn Bruneel).

Meer info

Concerten gitaarensembles

Klassieke muziek

Alle klassieke gitaarensembles van de muziekacademie spelen een concert, van duo over kwartet tot groot ensemble.

Meer info
Meer lezen

Op zaterdag 6 mei organiseert de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Herentals in cultuurcentrum 't Schaliken, samen met 11 blazersverenigingen, een grote blazersdag onder de titel 'Windkracht 10'. Een dag met concerten, workshops, infostand, ...

Meer info
Meer lezen

The Legends: Bal Pop

Pop en rock

The Legends maken er met hun bal populaire een gezellige avond van. De coverband brengt gevarieerde muziek voor een divers publiek. Tickets kosten 8 euro in voorverkoop (verkrijgbaar bij cc ’t Schaliken) en 10 euro aan de kassa.

Meer info

Tabula Rasa houdt een open atelier waarbij iedereen kan komen kijken naar The Making Of van het evenement Een streepje Francken. Dat vindt in 2018 plaats in Herentals. Tabula Rasa inspireert zich op het werk van Ambrosius Francken dat hij maakte in opdracht van de wolwevers gilde. Tijdens het open atelier laten leerlingen van de afdeling woord van de Herentalse academie de wolwevers spreken.

Meer info

Open atelier waar bij iedereen kan komen kijken naar the making of van het evenement "Een streepje Francken". Dat vindt in 2018 plaats in Herentals. De leden van het kunstatelier laten zich inspireren door de gilde van de wolwevers, opdrachtgevers van Francken. Afdeling woord van de muziekacademie laat tijdens het open atelier de wolwevers spreken.

WAK 2017